2019. szeptember 9., hétfő

A második hetünk



A második hétnek már sokkal magabiztosabban vágtunk neki. Már nem zavart hogy nem beszélek tökéletesen svédül, szívesen és jókedvvel kommunikáltam, és nem féltem többször visszakérdezni, ha nem értettem valamit. Beletanultunk a feladatainkba is, így már sokkal gyorsabban végeztünk velük. 

Kialakult a mindennapi ritmusunk is. Reggel 8-kor kezdjük a napot közös reggelivel és jó adag kávéval, ami a korai időpont ellenére általában jó hangulatban telik. Ezután a reggel 8.40-es órakezdés előtt Auréllal ránézünk a kávézóra, és előkészítjük a terepet a délelőtti fikához, mely a svéd nyelvben tízóraizást jelent. Délelőttönként international class-on veszünk részt, ami nagyon érdekes és tanulságos élmény. Mostanában főleg a Brexittel foglalkozunk. A tízórai mindig jó móka, alkalmunk van kávézni, beszélgetni, megvitatni a napi terveinket egymással. Ezután Auréllal gyorsan összetakarítunk, majd visszatérünk az aznapi óránkra. Az ebéd minden nap délben van, egyik nap Aurél, a másik nap én segítek a konyhán (ételkuponokat gyűjtünk az érkezőktől.) Ebéd után általában ellenőrizzük a kávézó állapotát, ahol egész nap korlátlanul lehet teát és kávét fogyasztani. (Mosogatás, takarítás.) Ebéd után is vannak óráink és közös elfoglaltságaink. Ekkor járunk svédre, röplabdára, pszichológiára, festeni, edzésre. Ha van egy kis szabadidőnk általában házit írunk, amiben új barátaink sokat szoktak segíteni, főleg nyelvi téren. Vacsorát délután ötkor kapunk, utána már csak saját szórakoztatásunkra szervezünk programokat magunknak. Ezen a héten filmet vetítettünk, amire egész sokan eljöttek. 😊


Különösen élveztem a héten a röplabda edzést, amit a Kirk szakirányú tanulók szerveznek. (Ők hittant és sportot tanulnak.) Mindig jó élmény velük játszani, mert nagyon barátságosak és jókedvűek. Ezen a héten pedig már sikerült 9 kilométert futnom. 

Egyre jobban kezdenek elmélyülni a menzán szövődő barátságaink is, és a hétvégére már komoly terveket szőttünk egy jönköpingi kirándulás formájában. 

Puss och kram, 
Zita


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Mullsjö A-tól Z-ig
Maira Gall