2020. március 7., szombat

Farsang a Folkhögskolában

Auréllal februárban nagy fába vágtuk a fejszénket, úgy döntöttünk megpróbáljuk megmutatni a Mullsjöi közösségnek milyen a magyar farsang. Az előkészületeket már idejében megkezdtük, Aurél színes plakátot készített, amit minden lehetséges felületre kitettünk, és ahol tudtuk, reklámoztuk az eseményt. 
Eddigi tapasztalataink alapján két nehézséggel kell megküzdeni a hasonló volumenű rendezvények szervezése során. Az egyik a megfelelő időpont megtalálása, amely kompatibilis a diákok eltérő órarendjével, illetve iskolán kívüli elfoglaltságaival, valamint a megfelelő reklám. Így tél vége felé a hideg, szürke időjárás mellett mi is tapasztaljuk, hogy az emberek szívesebben kuckóznak be, és nehezebb lelkesíteni, aktivizálni őket. Mi azonban inkább a kihívást láttuk a vállalkozásban. Időpontot egyeztettünk, lelkesítettünk, különféle játékokkal, tombolával, nasikkal, dekorációval készültünk, melyhez az iskola anyagi támogatást is nyújtott, így amikor elérkezett a nagy nap, örömmel tapasztaltuk, hogy sokan eljöttek, és be is öltöztek! A képen a jelmezverseny résztvevői láthatók.
Image may contain: 8 people, people smiling, indoor
A mulatság elején meséltünk nekik a magyar farsangi hagyományokról és a busójárásról is, valamint mutattunk nekik magyar népzenét, amit érdeklődéssel, tánccal fogadtak. Aurél a Démonok között 2 című film egyik szereplőjének, az apáca démonnak, én pedig 101 kiskutyának öltöztem. 
A játékok nagyon jól sikerültek. Noha az elején a diákok kicsit szégyenlősek voltak, gyengéd noszogatásunkra egyre többen csatlakoztak. Volt zenélő székek, lufifújó verseny, táncos lufipukkasztó játék, kiskanalas vízhordó váltó, és a konyhai dolgozók segítségével farsangi fánk is. 
A jelmezverseny is jól sikerült, eredetileg a tanárokat szerettük volna felkérni zsűrinek, de sajnos pont akkor volt értekezletük, illetve sokan el is utaztak, szóval a nem beöltözött diákokra hárult a zsűrizés feladata. Mivel az idő gyorsan telt, sok játékra nem is maradt időnk. A tombola érdekes módon nem váltott ki komolyabb érdeklődést, csak hárman vettek (akik közül az egyik Aurél volt.) 
A farsangi hagyományokhoz híven mi is készítettünk kiszebábot, amelynek közös elégetése a tóparton nagy sikert aratott. 
Összességében nagyon jól éreztük magunkat együtt, Auréllal pedig nagyon örültünk hogy ilyen sokan eljöttek és be is öltöztek! 😊🙏

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Mullsjö A-tól Z-ig
Maira Gall